چرا تخم مرغ در ارتفاعات بالا دیرتر آب پز می شود؟
در ارتفاعات بالا (مثلا بر فراز قله کوه ها) فشار هوا کمتر از ارتفاعات پایین تر (دامنه های کوه) است. نقطه جوش آب و مایعات دیگر وابسته به فشار هواست یعنی هر چه فشار هوا کمتر باشد، نقطه جوش مایعات هم پایین تر می آید برای همین اگر بخواهیم تخم مرغ را داخل آب بپزیم با توجه به کمتر بودن دمای آب جوش، زمان پخت آن طولانی تر می شود. البته عکس این مطلب هم وجود دارد یعنی هر چه فشار هوا بیشتر باشد مایعات در دمای بالاتری به جوش می آیند. به همین علت است وقتی غذا در دیگ به جوش می آید، بخار زیادی تولید می شود و فشار داخل دیگ بالا می رود.
راه حل پختن سریع تخم مرغ در ارتفاعات بالا
برای پختن سریع تخم مرغ در ارتفاعات یک راه حل ساده وجود دارد. برای این کار کمی نمک به آب اضافه می کنیم. زیرا “نمک” باعث بالا رفتن نقطه جوش آب می شود و به این ترتیب تخم مرغ زودتر می پزد.
این تکنیک برای کوهنوردان خیلی مهم و کاربردی است که اغلب آنان از این تکنیک اطلاع دارند و آن را به کار می برند.
عالییییییییییییییی
بسیار خوب و آموزنده بود دست شما درد نکنه ممنان ههههه
عااااااااااااالی خییییییییییییییلی ممنون با کمکتون تونستم تحقیقم رو ارائه بدم
عاااااااااالی
واقعا ممنون
کاربری بود
عالی
خیلی بد بوو
سلام. خیلی مطلب خوبی نوشتین. عالی بود. ممنونم.
بسیار عالی