۱۴x۸۰۰۰ متری دوم

توسط

پیشنهادی برای بازگشت به سبک هیمالیانوردی سنتی یا سبک سبک بار در ارتفاعات هیمالیا ارائه شده است.

در پی نقدهای بسیار به سبک جدید صعود قلل مرتفع ۸۰۰۰ متری، که تبدیل به مسابقه سرعت برای رسیدن به باشگاه ۸۰۰۰ متری ها شده، «ابرهارد ژورگالسکی» مدیر سایت 8000ers، پیشنهاد سبک هیمالیانوردی جدیدی (۱۴x۸۰۰۰ متری دوم) را ارائه کرده است! در واقع او معتقد است کوهنوردان می توانند با صعود قله های ۱۵ تا ۲۸ دنیا، فضای جدیدی از صعودهای نو را وارد رشته کوه هیمالیا و قراقروم کنند.

این قلل عبارتند از:

گیاچونگ مانگ، آناپورنا 2، گاشربروم IV، هیمال چولی، دستگیل سار، نگادی چولی، کنیانگ چیش، ماشربروم، ناندادیوی، چومولونزو، باتورا سار، راکاپوشی، نامچه باروا و کانجوت سار.

البته او در این آمار دو قله نوپتسه و گاشربروم 3 را به دلیل قرار گرفتن بر روی خط الراس قله های مجاور و نداشتن استقلال از قلل بلندتر کنار خود لوتسه و گاشربروم 2 ذکر نکرده است.

ژورگالسکی در ادامه سبک هیمالیانوردی جدید و معرفی ۱۴ قله دوم به شاخص ترین صعودهای این قلل پرداخته و تمام داده های مرتبط در مورد این کوه ها را در چهار جدول در سایت 8000ers.com ثبت کرده است.

در این جداول نخستین صعودها، آمار تلفات، مسیرهای صعود شده بر روی این قله ها و رتبه بندی کوهنوردانی که بیش ترین صعودها بر روی این قله ها را دارند ثبت شده (سه کوهنورد هر یک با دو صعود در این آمار پیشتاز هستند).

در جدول آمار کشورهای صعود کننده به این ۱۴ قله، ژاپن ها با صعود به ۹ قله در صدر قرار دارند.

گفتنی است، تابستان امسال ۵ کوهنورد با تکمیل پروژه ۱۴x۸۰۰۰ متری به عضویت باشگاه ۸۰۰۰ متری ها در آمدند.

قدیمی ترین کوهنورد این جمع «تونچ فیندیک» کوهنورد ترکیه ای بود که از سال ۲۰۰۱ صعودهای خود را شروع کرده و امسال با صعود قله نانگاپاربات به پایان رساند.

سریع ترین پروژه نیز متعلق بود به «تنجین شرپا» (معروف به لاما) که با همراهی «کریستین هاریلا» موفق به صعود تمامی ۱۴ قله در مدت ۹۲ روز شدند.

در این جمع هاریلا با صعود چوآیو و شیشاپانگما به عضویت باشگاه ۸۰۰۰ متری ها در آمد. او صعودهای خود را از سال ۲۰۱۹ آغاز کرده بود. اما برای کسب رکورد سریع ترین فاتح این قلل از بهار امسال مجددا اقدام به تکمیل پروژه ورود به باشگاه ۸۰۰۰ متری ها کرد.

هشت هزار متری ها 14 کوه مستقل زمین هستند که ارتفاع شان از سطح دریا به بیش از 8000 متر می رسد. این کوه ها همگی در رشته کوه های هیمالیا و قراقروم در قارهٔ آسیا قرار دارند.

مطالعه بیشتر در: 8000ers.com

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید