اسپانیایی ها در تدارک صعود سرعتی به اورست

توسط

کیلیان ژورنت (Kilian Jornet) و ژوردی توساس (Jordi Tosas) هر دو از اسپانیا بزودی راهی اورست می شوند تا یک رکورد صعود سرعتی را در این قله به نام خود به ثبت برسانند. این دو اسپانیایی قصد دارند از جبهه شمالی یعنی تبت اقدام به صعود کنند.

طبق گزارش سایت Pythom و سایت شخصی استفان نستلر یعنی Adventure Sports روز یکشنبه 7 آگوست کیلیان و همنورد هموطنش ژورنت قصد دارند اورست را از مسیر نه چندان پراستفاده تبت و نه به شیوه همیشگی بلکه سرعتی، بدون کپسول اکسیژن، بدون شرپا و سبک بار و جالب تر از همه در فصل بارش های موسمی شدید یعنی Monsoon صعود کنند.

کیلیان 28 ساله تا به حال به ارتفاع بالای هشت هزار متری صعود نکرده است. اما با نگاهی به کارنامه این کوهنورد، اسکای رانر (دونده کوهستان)، تریل رانر (دونده مسافت های طولانی در مناطق کوهستانی و کوهپایه) و اسکی باز کوهستان متوجه می شویم که رکوردهای زیادی در کارنامه کیلیان هست که در ادامه به قسمتی از آن اشاره می شود:

در پایان سال 2014 در عرض 8 ساعت و 45 دقیقه از ارتفاع 2.900 متری در هورکونس (Horcones) به ارتفاع 6،962 متری قله آکونکاگووا (Aconcagua) بلندترین قله در آمریکای جنوبی دوید و در عرض 4 ساعت فرود آمد که در کل رفت و برگشت به نقطه شروع 12 ساعت و 45 دقیقه طول کشید.

در سال 2013 این کوهنورد یک متر و 71 سانتی متری اسپانیایی در عرض 4 ساعت و 57 دقیقه مون بلان را از شامونی صعود کرد و فرود آمد. کیلیان در یک صعود دیگر نیز در عرض 2 ساعت و 52 دقیقه از سمت ایتالیا به قله مترهورن صعود و فرود داشته است.

کیلیان ژورنت در تابستان 2014 در طول 11 ساعت و 48 دقیقه به قله 6.194 متری دنالی در آمریکای شمالی صعود و از آنجا با اسکی پایین آمده بود. دنالی یا همان مک کینلی مرتفع ترین قله آمریکای شمالی است و در آلاسکا قرار دارد.

کیلیان در پروژه ای که به نام “قله های زندگی من” (Summits of my life) نامگذاری کرده قصد دارد این بار بلندترین قله ها را صعود کند. او می گوید: “اورست احتمالا یکی از سخت ترین صعودهایی خواهد بود که با آن مواجه خواهم شد. این صعود یک تجربه آموزشی بزرگ خواهد بود تا دریابم که بدنم در ارتفاعات بالا چه واکنشی نشان می دهد و چگونه شیوه آلپاین را در کوه ها عملی کنم. من چندین ماه است که دارم برای این چالش آماده می شوم و خیلی مشتاق هستم تا آن را شروع کنم.”

گفتنی است؛ کیلیان و هم تیمی هایش جهت هم هوایی چند روزی را در ارتفاع بالای 4.000 متری کوه های آلپ خواهند بود تا بزودی راهی آسیا شوند. کیلیان باور دارد که چندین روز هم هوایی در خود کوهی که قرار است صعود کند ممکن است باعث ضعیف شدنش شود و با روشی که هم اکنون دارد با انرژی بیشتری راهی اورست و شانس بیشتری برای موفق شدن خواهد داشت.

با نگاهی به کارنامه همنورد کیلیان یعنی ژوردی توساس (Jordi Tosas) 48 ساله می توان دریافت که او از کوهنوردان تاپ اسپانیاست. ژوردی خودش را یک صحرانشین یا چادرنشین کوه های این سیاره توصیف می کند. او به فوت و فن تمام قله های هیمالیا و قره قروم آشناست.

او در سال 2004 عضو تیم اسپانیا در صعود به قله K2 بود و در این صعود آن ها توانستند برای اولین بار مسیر Magic Line (مسیر جادوئی) که اولین بار در سال 1986 توسط یک تیم لهستانی صعود شده بود را تکرار کنند. گفته می شود این مسیر یکی از سخت ترین مسیرهای صعود در دومین قله مرتفع هشت هزار متری است. بعدها توساس به تنهایی شروع به باز کردن مسیرهای نو در قلل هفت هزار متری پالونگ ری (Palung Ri 2006) و ژانو (Jannu 2007) کرد و متعاقبا مسیر جدید دیگری در جبهه شمالی قله هشت هزار متری چوآیو (Cho Oyu 2011) باز کرد که همگی هم سولو بودند.

ژوردی می گوید: “به لطف فصل بارش های شدید موسمی روزی که به قله اورست خواهیم رسید کسی به غیر از ما در قله نخواهد بود و طناب های ثابت گذاری شده هم زیر برف خواهند بود و بدین ترتیب اورست تنها یک شانس به ما خواهد داد.”

این تیم دو نفر دیگر نیز در ترکیب خود خواهد داشت. فیلمبردار و راهنمای فرانسوی سباستین مونت – روسه و ووین بروچه به این تیم اضافه خواهند شد.

صعود این تیم از مرتفع ترین محل سکونت دائمی این قله یعنی صومعه رونگبوک (Rongbuk Monastery) در جبهه تبت خواهد بود. از این مکان تا بیس کمپ پیشرفته در پای گذرگاه شمالی اورست حدودا 30 کیلومتر راه است. با توجه به شرایط حاکم بر کوه آن ها قصد دارند از مسیر نورتن یا گذرگاه شیبدار هورنبین (Norton or Hornbein Couloir) به قله 8.850 متری اورست صعود کنند. با اینکه می دانند ریسک تجهیزات و سوخت کم، بالاست ولی هر دو قصد دارند تا آنجا که امکانش هست سبک تر حرکت کنند زیرا این گونه می توانند سریع تر باشند. کیلیان می گوید: “ما از این ریسک آگاه هستیم آن را می پذیریم چونکه نهایتا این روشی است که ما می خواهیم آن را روی این قله به کار بگیریم و هر اتفاقی بیافتد به نظر خیلی هیجان انگیز خواهد بود.”

منبع: کوهنوردی و لذت بی نهایت

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید