اهتزاز نام ایران بر فراز برج ترانگو

توسط

تیم ایران به عنوان نخستین تیم مسلمان توانست بر بالای برج های بی نام ترانگو بایستد.

برج های بی نام ترانگو، بلندترین برج صخره ای دنیا است که در منطقه قراقروم پاکستان قرار دارد و از 12 برج تشکیل شده است. برج های این منطقه به دلیل صعب العبور بودن و سخت بودن صعودها نام های محلی دارند و تنها سه برج که توسط صخره نوردان و دیواره نوردان فتح شده اند نام بین المللی دارند و بقیه برج ها هنوز نام محلی خود را حفظ کرده اند.

در توضیح سختی صعود به دیواره های برج های نام ترانگو همین پس که تاکنون بیش از پنج هزار نفر به قله اورست (بام دنیا) صعود و آن را لمس کرده اند، اما برای برج های ترانگو در طول تاریخ کمتر از 60 صعود ثبت شده است.

دیواره ای که تیم ایرانی موفق به فتح آن شد

برج های بی نام ترانگو به دلیل تعداد کم صعود کنندگان به دیواره ها لقب بی نام گرفته اند و طبق قانونی بین المللی هر تیمی که بتواند برای اولین بار به دیواره ای صعود کند، می تواند نام آن را انتخاب کند.

تیم ایران با ترکیبی 14 نفره 28 خرداد ماه از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) عازم پاکستان شد و ساعت 14:45 به وقت محلی 24 تیر روی دیواره Nameless Tower به ارتفاع شش هزار و 239 متر ایستاد که دومین دیواره بلند از برج های ترانگو است.

تیم ایران دو ساعت روی این دیواره بود و اولین تیم مسلمان جهان لقب گرفت که توانست این دیواره را فتح کند. حسن گرامی، حمید شفقی، عباس محمدی و پژمان زعفری چهار صخره نورد ایران بودند که به عنوان نخستین مسلمانان روی این دیواره ایستادند و مهم ترین نکته این که این تیم روی قله گلبانگ روح بخش اذان را فریاد زدند.

صعود به برج های بی نام ترانگو تا سال 1975 روی علاقه مندان بسته بود و بعد از آن سال بود که روی کوهنوردان باز شد. سال 1976 تیم بریتانیا نخستین تیمی بود که یکی از برج ها را فتح کرد. در این 37 سال تنها تیم هایی از کشورهای روسیه، سوئیس، آلمان، انگلیس ، فرانسه، یوگسلاوی، ایتالیا، اسپانیا، لهستان از اروپا و کره جنوبی و ژاپن از آسیا موفق به صعود به این برج ها شده اند که باید از این پس نام ایران را هم به این لیست اضافه کرد.

نفرات تیم ایران در این افتخار بزرگ

حسن گرامی از تهران (سرپرست)، حسین بلند اختر از تهران (مسئول فنی)، حمید بذرافکن از شیراز (پزشک)، ساعد نجفی، حمید شفقی، مجتبی شفقی از کرج، عباس محمدی، پژمان زعفری از اراک، مهدی فرهادی و علی کریمی و سعید محمودی از تهران، فرشاد میجوجی از قزوین و حمید امیری از کرمانشاه، 13 نفری بودند که عازم منطقه برای صعود به این غول سنگی جهان شدند. شهرام عباس نژاد هم در تهران کارهای هماهنگی لازم را انجام دهد.

پیرترین و جوان ترین ها در تیم ایران

تیم ایران غیر از این که به عنوان اولین تیم مسلمان توانست این دیواره را صعود کند، لقب جوان ترین و پیرترین صعود کنندگان به این دیواره را هم به خود اختصاص داد.
سید ساعد نجفی از کرج با 72 بار صعود به قله دماوند با 63 سال سن و فرشاد میجوجی از قزوین با 20 سال سن پیرترین و جوان ترین صعود کنندگانی هستند که پایشان به این دیواره رسیده است.

بهترین زمان برای صعود

دیواره ها و صخره ها به دلیل سختی صعود به آنها و همچنین پوشیده بودن از یخ و محاصره شدن توسط یخچال ها در تمام طول سال کار صعود به آنها بسیار سخت است و چه افراد بسیاری که به دلیل ناآگاهی در زمان صعود با مشکل روبرو شده و جان خود را از دست داده اند. بهترین زمان برای صعود به این دیواره اواسط خرداد و مرداد ماه است و اگر گروهی نتوانست از این فرصت بهره کافی را ببرد. بهترین زمان دیگر اواسط مرداد تا اوایل مهر ماه است که البته نسبت به آن زمان اول کمی کار برای صعود سخت تر است.

نوع صعود

نوع صعود به چنین دیواره های یخی با تجهیزات یخ نوردی و پور تالج است که از طریق تکنیک محاصره ای (به کارگیری حجم عمده طناب ها در مسیر و ثابت نگه داشتن آنها) انجام می شود که بسیار پر هزینه است. دلیل این که اکنون پس از این مدت به این صعود پرداخته ایم عدم حمایت مسئولان از تیم و تلاش شخصی برای کسب این افتخار است.

حسین بلند اختر، مسئول فنی این صعود در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: صعود به چنین دیواره ای با این عظمت و گرفتن لقب «اولین تیم مسلمان جهان» که این کار را انجام داده افتخار بزرگی است. سال گذشته تیم روسیه موفق به این صعود شد که گزارش سفر خود را در کاخ کرملین به رییس جمهور و چند وزیر ارائه کردند. این مساله نشان دهنده کار بزرگی است که انجام شده.

وی با انتقاد از این که فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی به دلیل این که بعدها تعهدی گریبانگیر آنها نشود، حمایت های لازم را انجام ندادند گفت: آنها برای خروج دو تن از هم تیمی های ما که سرباز بودند نامه خروج را هماهنگ کرد که آن نامه ها هم به دلیل این که زمانشان گذشته بود، فایده ای نداشت و ما روزانه 75 هزار تومان بابت این سربازهای مشمول در تیم خود جریمه شدیم.

بلند اختر یادآور شد: فدراسیون به خاطر این که آگاهی کافی را در این زمینه ندارد، دید خوبی هم به ما ندارد. آنها چون نگران بودند که مشکلی برای ما به وجود آید حتی برای بدرقه ما به فرودگاه نیامدند، اما در برگشت در فرودگاه حضور داشتند!

مسئول فنی صعود با اشاره به این که هر فرد 12 میلیون تومان هزینه شخصی انجام داده تا در این سفر همراه تیم باشد، اظهار کرد: ما با عشق این کار را کردیم که خوشبختانه پاکستانی ها از این صعود تیم ایران خوشحال بودند و به ما احترام زیادی می گذاشتند. مصاحبه های زیادی را با ما انجام دادند که به عنوان یک ایرانی و یک مسلمان به این مساله افتخار می کنم.

بلند اختر گفت: گزینه بعدی ما صعود به یکی از برج هایی است که تاکنون هیچ گروهی آن را صعود نکرده است. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم قصد دارم نام ایران را روی آن برج بگذارم تا برای همیشه ماندگار شود.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید