تا به حال فکر کرده اید که درآمدتان خرج چه چیزهایی می شود؟ آیا تا به حال فکر کرده اید چرا در آخر ماه هیچ پولی در حساب بانکی تان باقی نمانده؟ اگر فکر کرده اید، اگر جواب تان مثبت است، پس در جای درستی قرار دارید.
این لیست هفت عادتی است که می تواند مانند خوره به جان جیب شما بیفتد و پول های تان را از بین ببرد.
1. همزمان با افزایش درآمد مخارج تان افزایش می یابد
هیچ ضرری در بالا بردن استاندارد زندگی تان هنگامی که توانایی مالی دارید وجود ندارد. اما اگر شخصی هستید که مدام به دنبال راه های مختلف برای خرج کردن هستید به زودی در شرایط سختی قرار خواهید گرفت. اگر همزمان با افزایش حقوق مخارج تان نیز افزایش پیدا می کند سخت است که پس انداز کنید. سعی کنید مخارج تان را ثابت نگه دارید در عین حال که راه های مختلف را برای افزایش حقوق تان امتحان می کنید. این راه به موفقیت ختم می شود.
2. بدون توجه به آینده روی زمان حال متمرکز هستید
معمولا وقتی مردم دست و پنجه نرم کردن با مشکلی را سخت می بینند آن را انکار می کنند. این کار یک دستور العمل تضمینی برای فاجعه است. این مورد برای مسائل مالی شما نیز صدق می کند. معمولا مردم به نیازهای فعلی شان توجه می کنند و خوش بینانه خیال می کنند که نیازهای آینده شان به نحوی حل خواهند شد. شما باید هر زمان که قصد گرفتن تصمیمی اقتصادی دارید آینده را نیز مدنظر قرار دهید. هر چند خوب است که تمام نیاز های فعلی تان را برطرف کنید اما بهتر است برای آینده تان پس انداز کنید.
3. فکر می کنید برای پس انداز خیلی زود است
وقتی جوان هستید، خیلی ساده است که جذب لذت هایی شوید که پول می تواند برای تان فراهم کند. مردم اغلب فکر می کنند که برای پس انداز کردن زمان دارند. این ایده اشتباه است. مهم نیست درآمدتان چقدر است، هیچ وقت برای آغاز پس انداز کردن دیر نیست. از امروز پس انداز را شروع کنید. در واقع متخصصان می گویند شما باید پیش از خرج کردن به فکر پس انداز باشید. قسمتی از درآمد یا هر پول دیگری که به دست تان می رسد را پس انداز کنید و بعد به فکر خرج کردن بیفتید.
4. اطلاعی از نحوه خرج کردن پول تان ندارید
با وجود آنکه ما فکر می کنیم می دانیم پول مان چگونه خرج می شود، ولی متأسفانه اکثریت ما از روند خرج کردن آن بی اطلاعیم . شما معمولاً اطلاعات خرید های پر خرج تان را می دانید ولی معمولاً خرج های کوچک در نهایت تأثیر بیشتری روی درآمد تان می گذارد. نوشتن درآمد و مخارج تان ایده فوق العاده خوبی است. در این صورت موقعیت خیلی بهتری برای کنترل منابع مالی تان دارید.
5. یک برنامه اقتصادی ضعیف دارید یا هیچ برنامه ای ندارید
شاید همه مخارج تان را ثبت می کنید اما مهم ترین موضوع را از قلم نیدازید. داشتن یک برنامه مالی واقع بینانه و درست تنظیم شده خشت اول تمام نقشه ها و موفقیت های مالی شماست. یک برنامه عالی بنویسید و دقیقا طبق آن عمل کنید. براساس تجربه شخصی خودم می گویم که برنامه مالی داشتن تفاوت بزرگی در نگاه شما به درآمدتان ایجاد می کند. در غیاب یک برنامه منظم به آسانی از کنترل خارج شده و خرج های غیر ضروری انجام می دهید.
6. ایده شفافی از موقعیت مالی و خواسته های تان ندارید
به منظور پس انداز پول و ساختن ثروت مهم ترین چیز آن است که نیازهای تان را اولویت بندی کنید. باید نیازهای تان را براساس ضروری بودن، لازم بودن و غیر ضروری بودن تقسیم بندی کنید. درباره هدف های تان آگاه باشید و آنها را به روی کاغذ بیاورید و در فواصل منظم این اهداف را بازبینی کنید تا همه چیز به خوبی پیش رود. اگر ثروتمند شدن هدف اصلی شماست باید بعضی از لذت های امروزتان را فدایش کنید، هر چقدر هم که سخت باشد.
7. شما دائما گجت های تان را به روز می کنید
هرچند خوب است که وسایل الکتریکی مورد نیازتان را بخرید اما خرید این لوازم صرفا به خاطر آنکه نسخه جدیدشان به بازار آمده می تواند به شما ضرر اقتصادی بزند. اگر گجتی که الان در دست دارید نیازهای شما را بر طرف می کند دیگر نیازی به خرید نسخه جدید آن نیست.
سفرتان برای ثروتمند شدن را از امروز آغاز کنید. همان طور که ویلیام شاتنر گفته: اگر پس انداز کردن کار اشتباهی است، پس من می خواهم اشتباه کنم.
ترجمه: رامین پروین گنابادی