صعود به قله دماوند

توسط

صعود قله دماوند به احتمال زیاد آرزوی هر ایرانی است. اگر به دنبال صعود به قله دماوند هستید این مطلب را بخوانید.

قله دماوند از نظر تقسیمات کشوری در استان مازندران قرار دارد. وب سایت ملی آمار ایران، ارتفاع دماوند را 5610 متر ذکر کرده است؛ منابع دیگر، از جمله پایگاه ملی داده های علوم زمین ایران و وب گاه رصدخانه زمین ناسا، ارتفاع 5670 متر و 5671 متر را نیز برای قله این کوه ذکر کرده اند.

اخیرا نیز فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ایران اعلام کرده است: «ارتفاع 5609.2 متر را برای قله «دماوند» به رسمیت می شناسد و مقتضی است در کلیه اسناد و مدارک ارتفاع فوق درج شود.»

شاید صعود قله دماوند آرزوی هر ایرانی باشد. نوشته زیر برای کسانی است که می خواهند به قله دماوند صعود کنند. در این نوشته به بررسی موارد زیر می پردازم: آشنایی با مسیر، برنامه غذایی، حمل کوله پشتی و وسایل، هم هوایی و رفع مشکل آن، آب آشامیدنی، ضروری ترین تجهیزاتی که باید به همراه داشت، خطرهای جسمی و محیط.

جواب سوال های زیر را در ادامه خواهید گرفت. آمادگی بدنی در چه سطحی باشد؟ چه ماه هایی از سال صعود کنیم؟ چه روزهایی از هفته صعود کنیم؟ چه ساعتی از روز صعود کنیم؟ و …

آمادگی بدنی در صعود چقدر مهم است؟

آمادگی بدنی در صعود قله دماوند

آمادگی بدنی کافی، نخستین شرط لازم برای صعود قله دماوند است. صعود به قله دماوند از مسیر جنوبی، برای افرادی که به طور منظم به کوهپیمایی می پردازند و دارای آمادگی جسمانی کافی هستند، صعود مشکلی نیست. البته فوران گاز گوگرد در نزدیکی قله، ممکن است صعود نهایی را کمی با زحمت بیشتر همراه کند.

چه ماه هایی از سال صعود کنیم؟

آب و هوای کوه دماوند در ماه های فروردین و اردیبهشت زمستانی، بسیار ناپایدار و همراه با توفان های شدید است. این موارد می توانند برنامه های صعود را مختل کرده و احتمال بروز حوادث را بالا ببرند. بهترین زمان برای صعود به قله دماوند ماه های تیر و مرداد است. هر چه از مرداد ماه به سمت شهریور برویم، این منطقه خشک تر شده و با تغییرات ناگهانی آب و هوایی روبرو می شویم.

چه روزهایی از هفته صعود کنیم؟

در صعود قله دماوند از مسیر جنوبی این نکته بیستر اهمیت دارد؛ چرا که این رخ جنوبی دماوند آسان ترین مسیر صعود است و حضور بی شمار کوهنوردان در این مسیر، شلوغی بیش از حد و سر و صدای زیادی به همراه دارد و ضمن ایجاد مشکلات دیگر، مانع استراحت و صعود آسان می شود. این مساله در روزهای آخر هفته کاملا قابل مشاهده است. بنابراین توصیه می شود برنامه های صعود از این مسیر، حتما در روزهای اول هفته انجام شود.

در بارگاه سوم به جز دو پناهگاه موجود، فضاهایی مسطح و مناسب برای برپا کردن چادر نیز ایجاد شده است. با این حال به دلیل حضور کوهنوردان از تمامی نقاط ایران در روزهای آخر هفته، ممکن است کمبود جا برای برپا کردن چادر در این فضاها نیز وجود داشته باشد.

ساعات مناسب صعود

به باور بیشتر کوهنوردان، به دلیل گرمای روز و تابش آفتاب بر روی سنگ های گوگردی و متصاعد شدن بوی گوگرد، صعود بهتر است در تاریکی شب انجام شود. به نظر می رسد تابش آفتاب تاثیر چندانی در این خصوص نداشته باشد و ارزش استراحت در طول شب و صعود به قله با انرژی بیشتر در صبح زود، از اولویت بیشتری برخوردار باشد.

آشنایی با مسیر صعود

اگر نخستین بار است که برنامه صعود قله دماوند دارید، بهتر است با افرادی صعود کنید که به منطقه آشنا هستند. اگرچه در طول صعود، مسیر پاکوپ وجود دارد ولی وجود سنگ های ریزشی در مسیر، تغییرات ناگهانی آب و هوا و … ممکن است مشکلاتی را در طول صعود ایجاد کند. ساده ترین مسیر صعود به قله دماوند، از مسیر جنوبی است که امکانات بهتری نیز در رینه و پلور برای کوهنوردان فراهم شده است.

برنامه غذایی صعود قله دماوند

بهترین غذاها برای کوهنوردی غذاهای کم حجم و پر انرژی است تا ضمن کمتر شدن وزن وسایلی که باید حمل شوند، فضای معده بیش از حد انباشته نشده و تنفس و صعود را با مشکل مواجه نکند. همچنین از مواد غذایی باید استفاده شود که فاسد نشوند، به ویژه در فصل های گرم تر سال. اصلی ترین قسمت هر وعده از غذا، می تواند این موارد باشند: عسل، مربا، خرما.

همنوردان در صعود قله دماوند از رخ شمالی

همنوردان در صعود قله دماوند

در صعودهای گروهی چند نکته را باید مد نظر قرار دهید:

1. بهتر است دست کم یک نفر از اعضای گروه، قبلا به قله دماوند صعود کرده باشد.
2. در مرحله آخر صعود، یعنی از آخرین پناهگاه تا قله، اگر همراهانی در میان گروه وجود دارند که نسبت به توانایی صعود آن ها اطمینان کاملی وجود ندارد، بهتر است از صعود نهایی خودداری کند تا برنامه دیگر افراد گروه مختل نشود؛ یا این که پیش از صعود، فردی از میان گروه برای بازگشت و همراهی با فرد یا افراد از صعود بازمانده، داوطلب شود.

کوله کشی در صعود قله دماوند

بهتر است از بردن وسایل سنگین، اضافی و دست و پا گیر خودداری کنید. برای حمل بار تا آخرین پناهگاه می توانید از چهارپایان استفاده کرده تا انرژی بیش تری برای صعود نهایی داشته و خستگی کمتری ایجاد شود. از گوسفندسرا (کمپ دوم دماوند) تا بارگاه سوم (کمپ سوم) باربرانی هستند که با استفاده از قاطر وسایل را به بالا منتقل می کنند. در مرحله آخر صعود نیز با برداشن وسایل ضروری و قرار دادن آن ها در کوله پشتی کوچک تر (کوله صعود)، به سمت قله حرکت کنید.

هم هوایی در صعود قله دماوند

فرآیند تدریجی تطبیق بدن با کمبود اکسیژن هوا در مکان های مرتفع را در کوهنوردی «هم هوایی» می گویند. این تغییرات سبب آسان شدن تحویل اکسیژن بیشتر به سلول ها و همین طور موجب کارایی استفاده از اکسیژن می شود. تفاوت های فردی قابل ملاحظه ای در توانایی افراد برای تطابق با ارتفاع وجود دارد. بعضی اشخاص به سرعت با ارتفاع تطابق می یابند در حالی که برخی دیگر دچار کوه گرفتگی حاد شده و نیازمند دوره های زمانی طولانی تری برای تطابق کامل با ارتفاع هستند.

مهم ترین آثار و نشانه هایی که تا زمان تطابق کامل با هوای موجود بروز می یابند سردرد، تهوع و سرگیجه هستند. برای رفع عوارض هم هوایی و آمادگی بیشتر برای صعود نهایی، با انجام یک صعود به ارتفاع 4500 متری و بازگشت به پناهگاه، به خوبی می توان با این مشکل مقابله کرد. در صورت بروز مشکلات جدی تر و علائم حادتر، فرد را سریعا به ارتفاعات پایین تر منتقل کرده و تا رسیدن امداد، از افرادی که با کمک های اولیه آشنا هستند کمک بگیرید.

آب آشامیدنی

آب چشمه های موجود در ارتفاعات بالاتر این منطقه، در طول شب یخ می زند و برای دسترسی به آب باید در گرمای روز و پیش از یخ زدن مجدد آب اقدام کنید. البته به دلیل وجود کمی ناخالصی و مزه دار بودن آب، می توان از قرص های تصفیه آب نیز استفاده کرد. دسترسی به آب آشامیدنی در مسیر شمالی کمی مشکل تر از مسیرهای دیگر است و ممکن است برای تهیه آب، نیاز به ذوب کردن برف باشد.

چادرهای برپا شده در بارگاه سوم دماوند

در طول مسیر صعود قله دماوند

حتما این یک بیت را شنیده اید:

رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود / رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود

از نخستین نکات مهم در فعالیت کوهنوردی، آهسته و پیوسته حرکت کردن است که از چند جنبه دارای اهمیت است. تقسیم انرژی برای ادامه دادن کل مسیر، با گام های آهسته و پیوسته میسر می شود، به ویژه در مسیرهای طولانی تر و دارای شیب بیشتر. همچنین لذت بردن از کوهستان و فعالیت کوهنوردی تنها در رسیدن به قله و مقصد نیست، بلکه تمامی طول مسیر و جاذبه های گوناگون آن می تواند لذت بخش باشند و هدف از صعود قله، استفاده از تمامی جاذبه ها و زیبایی های مسیر است.

برداشتن گام های آهسته، تنفس های عمیق (دم از راه بینی و بازدم از راه دهان)، نوشیدن مایعات شیرین و استراحت های بسیار کوتاه در طول مسیر، رسیدن به قله را آسان تر می کند. در ضمن یک دوربین عکاسی نیز به همراه داشته باشید و لحظات صعود و زیبایی های پیرامون خود را ثبت کنید. پس از بازگشت از کوه دماوند می توانید در نقاط مختلف منطقه استراحت کرده و از جاذبه های دیگر آن استفاده کنید، به ویژه استحمام در آب معدنی آبگرم لاریجان که علاوه بر دارا بودن خواص درمانی، خستگی صعود را تا اندازه زیادی برطرف خواهد کرد.

تجهیزات صعود قله دماوند

کوله پشتی بزرگ یا کیسه بار برای حمل وسایل تان توسط قاطر، کوله پشتی کوچک برای وسایل مورد نیاز طی کوهنوردی، روکش یا جلد کوله، چادر ارتفاع، کیسه خواب (با دمای Comfort -5)، سوت، باتوم کوهنوردی، کاپشن و شلوار بادگیر یا گورتکس، کاپشن و شلوار پلار، پیراهن و شلوار لایه اول، پیراهن لایه دوم، کفش کوهنوردی مناسب فصل، گتر، جوراب پشمی یا حوله ای 2 دست، کلاه ضد طوفان، دستکش دوپوش، پلار و پر، عینک آفتابی، کلاه آفتابی، چراغ پیشانی (هد لمپ)، باتری اضافه برای هدلمپ، کپسول گاز، ظرف های لازم (چاقو، لیوان، قاشق، فلاکس، چنگال و …)، قمقمه یا بطری آب، GPS، دوربین عکاسی، گوشی موبایل و پاوربانک، مسواک و خمیردندان، دستمال کاغذی، دستمال مرطوب، دفترچه یادداشت و قلم، نخ و سوزن، کمک های اولیه شخصی، کرم ضدآفتاب، کارت شناسایی معتبر و در پایان تاکید می کنم اگر تحت درمان خاصی هستید داروی مصرفی خود را همراه داشته باشید.

خطرات صعود قله دماوند

صعود به کوه دماوند با در نظر گرفتن ارتفاع آن، کوه چندان سختی نیست. فشار اتمسفر در قله آن 456 میلی متر جیوه است ولی با این حال همیشه خطرهایی کوهنوردان را تهدید می کند.

تپه گوگردی - نزدیک های قله

خطرهای محیط در صعود قله دماوند

1. سرما

در زمستان، در هنگام طوفان و کولاک، در میانه ارتفاع کوه درجه حرارت به 40 درجه سانتی گراد زیر صفر می رسد. چنین دمای پایینی به جهت و سمت دامنه کوه نیز بستگی دارد. رخ شمالی سردترین مسیر دماوند است و دمای هوا گاهی به منهای 50 درجه سانتی گراد می رسد. مسیر جنوبی دومین نقطه ای است که سرما بر آن حاکم است زیرا تا ظهر و نیمی از روز در سایه قرار دارد. به همین دلیل کوهنوردی در چنین شرایطی تجربه و تجهیزات ویژه خود را می طلبد و کوهنوردانی که این موضوع را در نظر نمی گیرند به سادگی با مشکل یخ زدگی اعضای بدن و قطع آن روبرو می شوند.

2. طوفان، مه و باد

هرم آتشفشانی دماوند در فضای آزاد قرار گرفته است و طوفان از هر سمت به آن حمله می کند و مانع عبور رطوبت هوا از شمال و غرب می شود. در نتیجه اطراف قله را کلاه ابری فرا می گیرد. در چنین حالتی ریزش برف و تگرگ یا وزش باد امکان پذیر است. این شرایط نیز برای کوهنوردان خطرناک است. در زمستان به ویژه در سمت غرب کوه طوفان و باد زیاد است و مه و ابر سبب گم کردن راه می شود.

3. بهمن

وزش باد سبب جابجایی برف و انباشته شدن آن در چاله ها می شود که سبب ریزش بهمن می شود؛ به ویژه در آخر زمستان و ابتدای بهار در سمت جنوب احتمال ریزش بهمن وجود دارد. سقوط بهمن در دماوند زیاد رخ می دهد و به همین خاطر آشنایی و شناسایی مسیر بهمن برای جلوگیری از خطر ضروری است.

4. ریزش زمین، سنگ و گل و لای

با آغاز تابستان و ذوب برف ها، این خطر از هر زمان دیگری بیشتر است، به ویژه در قسمت غربی که مواد سنگی غیرثابت و تثبیت نشده، با کوچک ترین فشار به سمت پایین سرازیر می شوند. در بهار نیز در یخچال ها خطر ریزش سنگ وجود دارد، به ویژه در یخچال دوبی سل و سیوله.

5. خطرهای جسمی در صعود قله دماوند

دماوند همیشه به خاطر ارتفاع زیاد آن، برای کوهنوردانی که وضع جسمانی خوبی ندارند یا با شرایط تازه خو نگرفته اند، مشکلاتی را پدید می آورد. این افراد به بیماری ارتفاع مبتلا می شوند که به صورت سردرد، تهوع و یا سرگیجه نمایان می شود. با ایجاد چنین حالتی کوهنورد نمی تواند راه را ادامه دهد و مجبور است راه بازگشت را هرچه زودتر در پیش بگیرد.

بارگاه سوم قله دماوند ارتفاع 4200 متر

بیس کمپ دماوند

برای رسیدن به کمپ اصلی دماوند که با نام پایگاه فدراسیون کوهنوردی در پلور نیز خوانده می شود، می توانید از جاده هراز به پلور برسید.

جاده هراز یا جاده 77، به همراه جاده 59 (کرج-چالوس)، مهم ترین جاده مسیر تهران – مازندران است. این جاده نزدیک ترین راه به قله دماوند است. جاده هزار یکی از زیباترین و تاریخی ترین جاده های جهان است که به انتخاب مردم ایران در سال 1389 زیباترین جاده ایران انتخاب شده است. این جاده کوتاه ترین مسیر تردد میان دو شهر تهران و آمل است.

این مقاله در سایت های دنیای سفر و قدس آنلاین منتشر و در رزونامه های خراسان و قدس چاپ شده است. rبلا نیز مطلب دیگری در این باره نوشته ام. آدرس آن در این لینک موجود است.

34 نظر
  1. دنيا 13 سال قبل
    پاسخ

    عااااالی بود … استفاده کردم

  2. اينكانت 13 سال قبل
    پاسخ

    این چه وبلاگیه؟ ایمیل زورکی ازم میخواد.

  3. امیر 13 سال قبل
    پاسخ

    سلام میثم جان وبلاگ خوبی داری با اینکه بارهار و بارها به دماوند صعود کردم باز هم مطلب دماوندت رو تا آخر خوندم. شما با هر نامی که دوست داشتید تو وبلاگ من لینک خواهید شد. به امید دیدار.

  4. تبسم 13 سال قبل
    پاسخ

    آدم ها شوخی شوخی به گنجشک ها سنگ می زنند … و گنجشک ها جدی جدی می میرند …

  5. مریم 13 سال قبل
    پاسخ

    از وبلاگ و مطالب خوبی که داری لذت می برم.

  6. رضا جم 9 سال قبل
    پاسخ

    بسیار عالی. ممنون از راهنمایی شما من سال ۱۳۸۸ به قله دماوند سعود کردم و با اینکه برای اولین بار بود اما خیلی خوب بود و راحت صعود کردیم من راهنما و مسول گروه بودم و حتی یک نفر توی گروه داشتیم که بیماری آسم داشت و منصرف نشد با بکارگیری تجربه دیگران همه گروه صعود کردیم. لذت صعود به زحمات آن میارزد.

  7. جمشید 9 سال قبل
    پاسخ

    با سلام و عرض خسته نباشید. مطالبتون بسیار موجز و مفید و مختصر بودند دست مریزاد و ممنون از مطالبتون.

  8. صمد 9 سال قبل
    پاسخ

    از راهنمایی خوبتان سپاسگزارم. من در سال 87 به دماوند صعود کردم ولی با اینکه وزنم زیاد بود سختی زیادی نکشیدم. انشاءالله امسال برای بار دوم صعود می کنم.

  9. شمسایی 9 سال قبل
    پاسخ

    سلام. موجز، مفید و خوب بود. استفاده کردم. ممنون از اینکه اطلاعاتتان را در اختیار گذاشتید.

  10. كامران 9 سال قبل
    پاسخ

    ما در تاریخ 6/6/94 از جبهه غربی به قله دماوند صعود کردیم. هوا خیلی سرد و طوفانی بود. ولی با نیروی بدنی بالای گروه و تجربه کافی دماوند خشن را صعود کردیم.

  11. علی 9 سال قبل
    پاسخ

    خیلی اطلاعات تون کمکم کرد … خیلی ممنون

  12. محمد کاظم 9 سال قبل
    پاسخ

    خوب بود و برای من که به دماوند صعود نکرده ام خیلی مفید بود. متشکرم. به امید پیروزی

  13. قاسم احمری 9 سال قبل
    پاسخ

    سلام و تشکر از مطالب ارزنده شما. بچه های اراک هم امروز 24 دی ماه 1394 صعود زمستانه از جبهه غربی به دماوند بحول و قوه الهی خواهند داشت برای موفقیت شون دعا کنید. ضمنا بنظر می رسد 20 سال است که این ضلع دماوند در زمستان توسط کسی صعود نشده باشد. تشکر

  14. کامران زندی 9 سال قبل
    پاسخ

    سلام خیلی ممنون از مطالب ارزنده و جالب تون. کوچیک تون کامرانم که به لطف خدا تونستم در اولین حرکت ورزشی و کوهنوردیم با کمک همنوردانم آقای علی بیات و آقای جلیلوند به قله زیبا و دیدنی دماوند صعود کنم. خیلی خوب بود شاید باور نکنید همیشه خواب دماوند رو می بینم آرزوی قلبیم اینه که یه بار دیگه به این قله با عظمت صعود کنم. راستی آقای اسماعیل جلیلوند هم آخرای دی ماه تونست صعود زمستانه خود را با موفقیت به پایان برسونه.

  15. هادی 9 سال قبل
    پاسخ

    سلام مطالب مفید بود امیدوارم با دوستان همنورد تابستان امسال صعود موفقی داشته باشیم

  16. رضا 8 سال قبل
    پاسخ

    من دنبال یه گروه کوهنوردیم برای صعود به دماوند

  17. نصراللهی 8 سال قبل
    پاسخ

    مطالب بسیار جالب و قابل استفاده است. بنده چند روزی مهمان در کرج هستم لطفا بنده را در مورد رسیدن به ابتدای جبهه جنوبی راهنمایی فرمایید. متشکرم

  18. امیر حسین مومنی 8 سال قبل
    پاسخ

    عالی بود امیدوارم من امسال صعود کنم.

  19. علی محمدی گلورزی 8 سال قبل
    پاسخ

    ممنون از مطالب بسیار مفیدتون…

  20. محمد 8 سال قبل
    پاسخ

    عالی بود. ما در تاریخ 7/5/95 به علت نامساعد بودن وضع هوا نتوانستیم به قله صعود کنیم.

  21. مجيد داروغه 8 سال قبل
    پاسخ

    سلام. من میخام برای بار به قله برم. اگر گروه دارین من هم ببرین.

  22. حسین هدایتی کتولی 8 سال قبل
    پاسخ

    عالی بود

  23. دَاوُدَ كلبه داری 8 سال قبل
    پاسخ

    با سلام. تشکر از مطلب مفید شما و راهنمایی من به دنبال یک گروه هستم که در شهریور 1395 با آنها صعود کنم ممنون می شؤوم راهنمایی کنید.
    دَاوُدَ ج

  24. کریم 8 سال قبل
    پاسخ

    سلام ممنون از اطلاعات دقیقی که داده بودی من وگروهی از همکاران می خواهیم 18 شهریور به قله صعود کنیم به حول وقوه الهی نمی دانم این موقع از سال هوا خوبه به مشکل نمی خوریم ممنون

  25. بهروز 8 سال قبل
    پاسخ

    سلام خیلی مطالب سایتت خوب بود. من ماه دیگه برای اولین بار میخوام به دماوند برم و آینده نچندان دور به آرزوی خودم یعنی اورست برسم. مرسی از همه راهنماییهات

  26. رضا 8 سال قبل
    پاسخ

    با سلام ممنون از راهنمایی خوبتون. امسال اگه خدا بخواد صعود زمستانی قله دماوند رو انجام بدم ایا گروهی یا پیجی رو می شناسین که فراخوان صعود داشته باشه؟ ممنون

  27. بابک 8 سال قبل
    پاسخ

    سلام. من یه نوجوان 16 ساله ام و علاقه خیلی شدیدی به فتح دماوند دارم و قصد دارم که بتونم به قله دماوند صعود کنم. فقط چند تا سوال داشتم یکی اینکه من تا حالا هیچ کوه بلندی صعود نکردم و نمی دونم توی همچین ارتفاعی چه بلایی سرم میاد! بیشتر دره نوردی کردم و آمادگی جسمانی لازم رو برای کوه نوردی دارم. اضافه وزن هم ندارم ولی تا حالا به کوه های بلند صعود نکردم. خواستم بپرسم که به نظر شما اگر از مسیر جنوبی دماوند بخوام در تیر ماه صعود کنم مشکلی برام پیش نمیاد؟ گروهم آماده است و بچه های گروه آمادگی جسمانی لازم و تجربه دارن. خودم هم هیچ بیماری تنفسی ندارم. می شه راهنمایی کنید؟ ممنون بابت مطلب تون.

    • سعید 8 سال قبل
      پاسخ

      سلام بابک جان. بنظر من شما قبل از دماوند چند تا کوه مرتفع برو و تکنیک های گام برداری و هم هوایی را تجربه کن و بعد برو دماوند؛ پیشنهاد من اینه که اگر 4 بار بصورت مستمر قله توچال بری و برگردی، قطعا آمادگی لازم برای دماوند را پیدا میکنی.

  28. مسیحا 7 سال قبل
    پاسخ

    سلام من خانم هستم اهل گیلان خیلی وقته ارزوی صعود به قله دارم چند جا زنگ زدم تورهای گردشگری نفری یک ملیون 150 میگبن بعد باید دوتا برنامه هم شرکت کنی بهشون گفتم از گیلان امدن برایم سخت هستش دوبار بعد هزینه شما خیلی بالا هستش البته هزینه اون دو قله هم جا بود گفت نرخ ما همین هستش . جاهای دیگه خوندم که اگر کسی اشنایی داشته باشد با قله دوماوند راحت میتوانیم با او برویم نهایت نتونستیم ادامه نمیدیم . ولی برای تجربه خیلی توب و زیباست . کسی پیدا نکردم اون هزینه هم چون 3 نفر هستیم نمیتونیم پرداخت کنم چون واقعا بی انصافی هستش 3 ملیون به غیر از هزینه او دوتا کوه . میشه کمکم کنی نمیگم هیچ هزینه ای نمیدم ولی انقدر نمیتونم سخته کسایی هستن که با هزینه کمتر حاضرن باهاشون بریم من 32 سالمه شوهرم 40 سال شاید یکی از دوستان هم با ما بیاد .خواهشن میتونی کمک کن بتونم به ارزوم برسم . میدونم نمیتونم جبران کنم ولی خب خدایی هستش برات جبران میکنه شماره تلفن کسی داری بدی بهش زنگ بزنیم . ممنونم

    • كيوان زرگريان 7 سال قبل
      پاسخ

      به نظر من حل اين مسئله بسيار آسونه و فقط آمادگی جسمانی نسبتاً خوبی رو طلب می كنه. مثلا چند تا كوه نسبتا مرتفع در حد ٣٠٠٠ يا ٤٠٠٠ متر رو بايد صعود كنيد و البته از تجربيات ديگران در سايت های مختلف استفاده كنيد و سپس وسائل مورد نياز رو بايد تهيه كنيد كه در همين سايت موجوده.
      می تونيد در روزهای وسط هفته كه خلوت تره به گوسفندسرا بريد و انشالله صعود كنيد.
      واقعاً اونقدر كه بعضی ها ميگن سخت نيست.
      در مورد هوا هم می تونيد از طريق شماره ای كه من ميدم از بچه های اونجا سؤال كنيد بعد به اميد خدا از شهرتون راه بيفتيد.

  29. سهيلا نجفيان 7 سال قبل
    پاسخ

    سلام دوست گرامی. من چند ساليست كه كوه نوردی می كنم و امسال دوست دارم اگر قسمت بشه برای دماوند اقدام كنم می شه لطفا يه گروه خوب رو كه آمادگی رفتن به دماوند از قسمت جنوبی كه كمی ساده تر است رو به من معرفی كنيد. ممنونم

  30. آفتاب تابان 7 سال قبل
    پاسخ

    سلام. من یه پرستار هستم. بعد طرح مایلم کوه بیام و دماوند رو فتح کنم.

  31. قاسم عباس زاده 6 سال قبل
    پاسخ

    اطلاعات جامع و کاملی بود.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید