آداب رفتن به کنسرت موسیقی

توسط

اگر شما علاقه مند به حضور در کنسرت خوانندگان پاپ هستید، مخاطب این گزارش نخواهید بود. اما آن ها که هر از چندگاهی گذرشان به کنسرت های موسیقی کلاسیک و اصیل ایرانی می افتد، خواندن این گزارش برایشان چندان خالی از لطف نخواهد بود.

شاید این تیتر و آنچه در شبکه های اجتماعی دربارۀ آداب رفتن به کنسرت موسیقی خواندید، برایتان بی اهمیت و شاید هم تمسخرآمیز جلوه کند؛ اما واقعیت این است که حضور در کنسرت واقعا نیازمند رعایت آداب برای حفظ حقوق خودمان و دیگران است.

حال بیایید برای بتوانیم این حقوق را بهتر و بیشتر رعایت کنیم، این آداب را به طور مشخص و یکی یکی مرور کنیم:

موبایل تان را در حالت بی صدا قرار دهید

به محض اینکه وارد سالن می شوید و روی صندلی می نشینید، تلفن همراهتان را خاموش یا روی حالت بی صدا قرار دهید. اگر در حین اجرای ساز و آواز و یا بین اجرای موومان های یک سمفونی تلفن همراهتان زنگ بخورد، نه تنها نگاه همۀ حاضران به سمت شما برمی گردد و زیر لب چیزهایی به شما می گویند، بلکه این صدای ناهنجار به شدت هنرمندان روی صحنه را ناراحت خواهد کرد؛ آن هم در سالن هایی مثل تالار وحدت یا رودکی که حتی صدای عطسه یا سرفۀ شما هم در سالن می پیچد.

زمزمه نکنید

تا وقتی خواننده از شما درخواست نکرده که در اجرای قطعات او را همراهی کنید، شما به صورت خودسرانه زیر آواز نزنید. این کار اطرافیان شما را ناراحت می کند. آن ها آمده اند، صدای خواننده را بشنوند، نه صدای شما را! شما در کنسرت های پاپ می توانید، هرچقدر که دلتان می خواهد، جیغ بزنید و با خوانندۀ مورد علاقه تان بخوانید. اما در کنسرت های اصیل خودسرانه این کار را نکنید.

کودکان را به کنسرت نبرید

نه نوزادان و بچه های خردسال علاقۀ چندانی به شنیدن سمفونی 9 بتهوون دارند و نه حاضران در سالن از صدای گریه آن ها لذت می برند. لطفا بچه ها را به کنسرت نیاورید. با این کار نه خودتان از اجرا لذت می برید و نه دیگران. کنسرت هایی مناسب بچه ها در طول سال برگزار می شود که شما می توانید کودکانتان را به آن اجراها ببرید.

خوردن و آشامیدن ممنوع

تصور کنید در حال شنیدن آهنگ مورد علاقه تان هستید که مدت ها منتظر بودید آن را در کنسرت خواننده محبوبتان بشنوید. قطعه در حال نواخته شدن است و یک دفعه شخصی که روی صندلی کناری تان نشسته، در بطری نوشابه را باز می کند و همین صدا کافی است که حال و هوایتان 180 درجه تغیر کند.

حین اجرا از جای خود بلند نشوید

وقتی قصد دارید در میانه اجرا سالن را ترک کنید، حتما صبر کنید تا قطعه تمام شود. فاصلۀ بین صندلی ها خیلی زیاد نیست و در راستای جابجایی شما باید چند نفر دیگر هم از روی صندلی خود بلند شود. در حین اجرای قطعه بلند نشوید تا نظم سالن بهم نریزد.

صحبت و تشویق حین اجرا درست نیست

بهتر است زمانی هنرمند روی صحنه را تشویق کنید که قطعۀ اجرایی اش تمام شده باشد. حین اجرای ساز و آواز وقتی خواننده تحریر می گیرد، او را تشویق نکنید. وقتی در حال تماشای یک سمفونی هستید، تا پایان اجرای سمفونی صبر کنید، میان موومان ها دست زدن کار درستی نیست. صحبت کردن هم که جای خود را دارد.

لطفا فیلم نگیرید

همۀ سالن های اجرا تعدادی عکاس و فیلمبردار حرفه ای دارند و اصلا نیازی به دوربین موبایل شما نیست! ممکن است شما با دوربین تان به صورت ناخودآگاه از چهرۀ مخاطبان فیلمبرداری کنید و این کار در همۀ سالن های کنسرت ممنوع است و مسئولان اجازه دارند دوربین یا تلفن همراه شما را ضبط کنند.

در نهایت اینکه همه افرادی که به تماشای کنسرت می آیند، وقت و هزینه صرف کرده اند. پس به حقوق هم احترام بگذاریم.

منبع: چگونه در حفظ حقوق خود و دیگران در سالن های اجرای موسیقی بکوشیم؟

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید