چند سال قبل بود که خبر ساخته شدن فیلمی بر اساس افسانه جرج مالوری در خبرگزاری ها و وبلاگ های کوهنوردی منتشر شد. این خبر را اغلب وبلاگ های کوهنوردی این گونه انعکاس دادند: “با درام ورزشی «راه افتخار» صنعت سینما قصد دارد پا به پای کوهنوردان به قله معروف اورست رسیده و آن را فتح کند. به همین منظور، تهیه کنندگان سینما به سراغ سوژه ها و کتاب هایی رفته اند که در این رابطه نوشته شده است.”
«راه افتخار» نام کتابی نوشته «جفری آرچر» است که قرار است با همین نام، جلوی دوربین سینما برود. این کتاب ماه فوریه 2009 منتشر شد و بلافاصله در صدر فهرست موفق ترین کتاب های هفته قرار گرفت. قصه کتاب درباره افسانه «جرج مالوری» است، کوهنوردی که سال 1924 تلاش کرد تا قله اورست بلندترین کوه دنیا در رشته کوه هیمالیا را فتح کند.
بسیاری از مفسران و مورخان ورزشی عقیده دارند مالوری اولین کوهنوردی بود که موفق شد خود را به قله بلندترین کوه جهان برساند. برخی دیگر از مفسران ورزشی در این رابطه از «ادموند هیلاری» و «تنزینگ نورگای» اسم می برند که در سال 1953 موفق به انجام این کار شدند.
هرچند در تاریخ 10 آگوست 2010 محققان کانادایی و هندی ادعا کردند که بزرگ ترین راز کوهنوردی مربوط به مرگ دو کوهنورد بریتانیایی (مالوری و ایروین) که فکر می شد در سال 1924 به قله اورست صعود کرده باشند، تقریبا 30 سال قبل از اینکه ادموند هیلاری و تنزینگ نورگی به قله اورست برسند، آشکار شده است.
مالوری در دهه بیست میلادی چند بار تلاش کرد که خود را به نوک قله اورست برساند و در این راه، رقابت سختی با «جرج فینچ» کوهنورد استرالیایی داشت اما او و کوهنورد همراهش «اندرو ایروین» پس از آخرین صعودشان در ماه ژوئن 1924، دیگر برنگشتند.
افسانه مالوری یک بار دیگر در سال 1999 زنده شد. سرنوشت وی برای 75 سال نامشخص بود تا اینکه نهایتا بدن یخ زده اش در سال 1999 در نقطه ای مرتفع از کوه اورست کشف شد. با این حال تا کنون مشخص نشده است که آیا او موفق به فتح قله اورست شده بود یا خیر!
جفری آرچر نویسنده کتاب می گوید: «اورست به صورت همزمان قصه ها و بدن های بسیاری را در خودش دفن کرده است. خیلی خوب است که صنعت سینما تصمیم گرفته این قصه ها و آدم ها را نبش قبر کند».
خواندن نامه جرج مالوری در آخرین سفرش به اورست خالی از لطف نیست.