جشنواره صعودهای برتر کوهنوردی برندگانش را شناخت

توسط

سومین جشنواره صعودهای برتر کوهنوردی و صعودهای ورزشی امروز از ساعت 17 تا 21 در سالن اجتماعات وزارت ارتباطات با معرفی و تجلیل از برترین های کوهنوردی و دیواره نوردی ایران برگزار شد.

به گزارش رویای هیمالیا، این جشنواره با هدف گرامیداشت فعالیت هایی که در حوزه کوهنوردی طی یک سال گذشته انجام شده است، برگزار شد.

آقای رضا زارعی رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در سخنان خود از تمامی ورزشکاران و علاقه مندان به این ورزش خواست تا با نظرات و انتقادات سازنده خود فدراسیون کوهنوردی را در مسیر رسیدن به اهداف یاری کنند.

تجلیل از پیشکسوتان

در جشنواره صعودهای برتر کوهنوری و صعودهای ورزشی از “داوود محمدی فر” نویسنده کتاب های کوهنوردی، “صدیقه مقدم” از زنجان و “حسن جواهرپور” که هنوز هم در عرصه کوهنوردی فعالیت می کنند تجلیل شد.

تجلیل از پیشکسوتان کوهنوردی

در ادامه مراسم از “جلال چشمه قصابانی” و “علیرضا بهپور” و هم چنین “رضا شهلایی” به عنوان کوهنورد دوران تجلیل به عمل آمد و همچنین از آقایان “محمد محمدی” و “عظیم قیچی ساز” نیز یاد شد. این دو کوهنورد نفر به همراه علیرضا بهپور در بهار 2016 موفق به صعود اورست شدند.

تجلیل از تولید کننده برتر تجهیزات کوهنوردی

در این مراسم از آقایان رسول کشوری (شرکت تولید کننده کفش لاوان) و حسن سلیمانی (شرکت تولید کننده تجهیزات کوهنوردی هفت گوهر) نیز تجلیل شد.

به گفته رسول کشوری یکی از دغدغه های وی همانند سایر کوهنوردان ایرانی، تهیه وسایل کوهنوردی و سنگنوردی بوده است. از این رو از سال 1380 او با بهره از تجربیات قبلی در مورد تولید کفش و همچنین ورزش سنگنوردی، تحقیق تخصصی درباره تولید کفش سنگنوردی را با بررسی محصولات خارجی و روش های تولید مدرن آغاز کرد. این امر منجر به تولید نخستین کفش سنگنوردی گروه تولیدی کشوری با عنوان آرین در سال 1381 شد.

تجلیل از تولیدکنندگان برتر وسایل کوهنوردی

کشوری تاکید کرد: حوزه تولید تجهیزات کوهنوردی و سنگنوردی بسیار سخت تر از خود کوهنوردی و سنگنوردی است. وی در پایان صحبت های خود از فدراسیون کوهنوردی تشکر و قدردانی کرد.

معرفی چهره “امید به زندگی”

“محسن پورقاسم” به عنوان چهره “امید به زندگی” معرفی شد و از او به عنوان اولین سنگنورد معلولی که دیواره علم کوه را صعود کرده است، تجلیل شد. پورقاسم صعود دیواره علم کوه خود را به “امیر تیمسار “منوچهر محققی” خلبان جنگنده هشت سال دفاع مقدس، تقدیم کرد و گفت: مشوق اصلی من در این موفقیت آقای محققی بودند. وی از از تیمسار محققی به عنوان بزرگ ترین خلبان جنگی دنیا یاد کرد. پس از صحبت های وی از منوچهر محققی نیز تجلیل شد.

“محسن پورقاسم” به عنوان چهره “امید به زندگی” معرفی شد.
سرتیپ محققی در حال صحبت

شروع کوهنوردی محسن پورقاسم به سن 9 سالگی او بر می گردد. وی چند سال بعد در سن 13 سالگی در یک حادثه در محل کار خود از ناحیه چهار انگشت دست چپ دچار معلولیت شد. اما این معلیولیت نه تنها محدودیتی برای وی به همراه نیاورد بلکه آغازی شد برای موفقیت های بیشتر او. اندکی بعد دوره های کارآموزی سنگنوردی را طی کرده و مسیرهایی از جمله گرده آلمانها را صعود کرد. پس از مدت طولانی (قریب به 16 سال) دوری از سنگنوردی، دوباره به این ورزش روی آورد. تنها یک ماه پس از شروع مجدد موفق به صعود سه مسیر در دیواره بیستون شد. یک سال پس از شروع مجدد به تشویق یکی از دوستان خود با مسابقات سنگنوردی معلولین آشنا شده و در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرد.

تلاش های او برای صعود دیواره علم کوه با تشویق های فرشاد میجوجی در شهریور ماه 1394 به ثمر نشست. اندکی پس از کسب این افتخار مشخص شد که این صعود به دلیل دارا بودن  پارامترهای خاص یک رکورد جهانی محسوب می شود. پارامترهایی از قبیل ارتفاع صعود شده، ارتفاع پای صعود، نداشتن تجربه قبلی صعود این دیواره پیش از معلولیت و …

سرتیپ محققی نیز در صحبت های کوتاهی که داشت، گفت: من یک سرباز وطن هستم و اگر بیش از این توانایی داشتم با جان دل در خدمت ایران و جامعه کوهنوردی می بودم.

آقای رضا شهلایی برنده کلنگ طلایی سال 94 کوهنوردی ایران را اعلام کردند.

هیئت داوران انتخاب صعودهای برتر

آقایان: حسن نجاریان، رضا شهلایی، یونس رضاخانی، ناصر جنانی، امیرحسن جابر انصاری و خانم پروین رضایی.

آقای حسن نجاریان رئیس هیات داوران، قبل از اینکه صعود برتر اعلام شود، بیانیه هیات داوران جشنواره صعودهای برتر کوهنوردی و صعودهای ورزشی را قرائت کرد. در این بیانیه بر رشد صعودهای داخلی، نوآوری و خلاقیت در صعود، صعود پاک، کار نو، بهره گیری درست از ابزار، سلامت در اجرا، تغذیه پاک و مناسب، تدوین فیلم و گزارش کامل و … تاکید شد.

نامزدهای بخش پیمایش

1. صعود زمستانی دره یخار (تیم زنجان). اعضای تیم: حسین مقدم، ابوالفضل زمانی و اکبر دلریش
2. صعود زمستانی دره یخار (دهلیز مرکزی) توسط تیم آلپ تبریز. اعضای تیم: حجت آزادی، سعید سالم دل، رامین جعفرزاد، قادر مرادی، محمد فرشباف، رامین اسکندر جعفرزاده و آیدین سالم دل
3. صعود یک روزه یخچال سبلان شمالی. اعضای تیم: اسماعیل عباسیان، یوسف جعفر پور

نامزدهای بخش فنی

1. گشایش مسیر بیداد دیواره غربی علم کوه
اعضای تیم: مرتضی نوروزی، جلیل عباسی زاده، علی صلواتی ها، فرشاد میجوجی و بهرام فرخزاد

2. گشایش مسیر زعفری دیواره شمالی علم کوه
اعضای تیم: پژمان زعفری، حسین شریفی و خانم نسیم عشقی

بخش صعودهای برون مرزی

1. گشایش مسیر جدید دیواره کارامبونی در ماداگاسکار آفریقا
اعضای تیم: حسن گرامی، حمیدرضا شفقی و فرشاد میجوجی

2. گشایش مسیر ایرانیان بر روی دیواره شاخ اژدها در مالزی
اعضای تیم: محمود قویدل، علی رستمی، سیدحمید هاشمی و حسین عاطفی نژاد

در ادامه عکس های این مراسم را ببینید:

ایرج معانی، رضا شهلایی، میثم رودکی، دکتر حمید مساعدیان
عکس یادگاری با آقای حسن نجاریان
عکس یادگاری با دکتر علیرضا بهپور
1 نظر
  1. کاظم 8 سال قبل
    پاسخ

    درود پسر کوهستان. امیدوارم روزی از بزرگان و مسولین کوهنوردی ایران باشی خودت. قشنگ بود گزارش
    کاظم از تبریز

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید