روز جهانی آموزش دروپال

توسط

روز 24 آذر مصادف است با روز جهانی آموزش دروپال. به همین جهت “دروپال چی”، برگزار کننده رسمی این روز در ایران، اقدام به برگزاری دوره آموزش “سلام دروپال” کرد. این دوره آموزشی در روز 24 آذرماه از ساعت 9 تا 13 و کلاس دوم آن در ساعت 15 الی 19 برگزار شد.

من نیز با توجه به نیازی که به این دوره داشتم در آن شرکت کردم. چون یکی از سایت های مهم من با این نرم افزار مدیریت می شود. هدف از این روز اینگونه ، آشنایی با دروپال برای افرادی که تازه با دروپال آشنا شده اند و یا قصد استفاده از آن را دارند بود.

دروپال چی در این روز مباحثی همچون “سلام دروپال”، “نصب دروپال”، “محتوی و ساخت”، “روش نصب قالب”، “روش نصب ماژول”، “راه‌اندازی یک سایت” و “روش کار با پایگاه داده” را به دانشجویان شرکت کننده آموزش داد.

دروپال چیست؟
دروپال یک فریم‌ورک رایگان است که توسط جامعه‌ فعال و بزرگی پشتیبانی می‌شود. از این فریم‌ورک برای ساخت، سازمان‌دهی، ارايه و مدیریت وب‌سایت استفاده می‌شود. میلیون‌ها نرم‌افزار و وب‌سایت هم‌اکنون از دروپال استفاده می‌کنند. دروپال انتشار محتوی برای تیم تولید محتوی، ساخت سایت برای توسعه‌دهندگان وب و همچنین افزودن امکانات به سایت‌های موجود را ساده کرده است. بسیاری به اشتباه دروپال را تنها یک نرم‌افزار مدیریت محتوی (CMS) می‌نامند و این در حالی است که دروپال توانایی‌های بسیار بیشتری دارد.

مباحثی که در این دوره یکروزه به آنها پرداخته شد:

1. سلام دروپال
در این بخش از آموزش با پیشینه‌ دروپال، برخی از مشتریان و به طور کلی با توانایی‌های این سیستم مدیریت محتوی آشنا شدیم.

2. نصب دروپال
راه اندازی وب سرور محلی و نصب دروپال روی آن را انجام دادیم.

3. محتوی و ساخت
محتوا یکی از مهم‌ترین مفاهیم دروپال است و درک صحیح آن می‌تواند منجر به درک صحیح از دروپال گردد.

4. روش نصب قالب
دسترسی به صدها قالب آماده در سایت رسمی دروپال و نحوه‌ نصب قالب روی سایت مرور شد.

5. روش نصب ماژول
آشنایی با ماژول‌ها به عنوان افزایش‌دهنده‌ی قدرت یک سایت دروپالی و راه های نصب آن‌ها روی سایت نیز در ادامه آموزش داده شد.

6. راه‌اندازی یک سایت
جمع‌آوری مطالب گفته شده و پیاده سازی یک سایت شخصی از ابتدا تا انتها را بصورت عملی انجام دادیم.

7. روش کار با پایگاه داده
هر آنچه در دروپال وجود دارد، از محتوا گرفته تا تنظیمات کلی سیستم در مجموعه جدول‌های موجود در پایگاه داده ذخیره می‌شود. در این بخش به چگونگی کار کردن با داده های موجود در پایگاه داده‌ی دروپال پی بردیم.

کاربردپذیری از موضوعاتی است که از اهمیت بسیاری برخوردار است اما در کشور ما هنوز توجه چندانی به آن نشده است. کاربردپذیری در حوزه‌های متفاوتی مطرح است اما یکی از مهمترین حوزه‌های آن کاربردپذیری در نرم‌افزارها و وب اپلیکیشن‌ها است.

کاربردپذیری همانطور که از نامش پیداست، توجه به کاربردی شدن و به گونه‌ای راحت‌تر شدن استفاده از یک محصول است. استفاده از استانداردهای کاربردپذیری و استفاده از شیوه‌های تعریف شده در این علم می‌تواند بهره‌وری را در استفاده از محصول بالابرده و رضایت مشتری را در پی داشته باشد.

هر سال روز 8 نوامبر مصادف با 18 آبان مراسمی در کشورهای مختلف به عنوان “روز کاربردپذیری” برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این همایش‌ها گسترش فرهنگ و علم کاربردپذیری است. در ایران هم چند سالی است که این همایش در تهران برگزار می‌شود و به همین مناسبت دروپال‌چی نیز با حمایت از این همایش سعی دارد مسئولیت اجتماعی خود را در جهت گسترش این فرهنگ انجام دهد. اعضا‌ی تیم دروپال‌چی در روز همایش حضور داشته و به سوالات علاقه‌مندان در مورد دروپال پاسخ خواهند داد.

1 نظر
  1. باران 11 سال قبل
    پاسخ

    راستش من که سر در نیاوردم اما امیدوارم در تمام مراحل زندگیت موفق باشی

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید