خبر غم انگیز از بهمن شیشاپانگما: مرگ آنا گوتو و راهنمای او میگمار شرپا تایید شد، در حالی که جینا ماری رزوسیدلو و تنجن لاما مفقود شده اند.
تنجین لاما شرپا، کریستین هاریلا را در صعود سرعتی سه ماهه او در ۸۰۰۰ متری ها همراهی کرده بود. وی پس از پایان کار با هاریلا در قله K2 در ماه ژوئیه، به کار برای کمپانی Seven Summit Treks بازگشت. او قبلاً در پاییز امسال به قله ماناسلو و قله دائولاگیری نیز صعود کرده بود.
همه قربانیان در یک رشته بهمن گرفتار شدند که صبح دیروز به وقت محلی در ارتفاع ۷۸۰۰ متری و در رمان حرکت نفرات به سمت قله رخ داد. آنا گوتو و رزوسیدلو برای تبدیل شدن به اولین زنان آمریکایی که صعود ۱۴×۸۰۰۰ متری را تکمیل می کنند، رقابت می کردند.
مسیر دقیق دامنه های بالایی شیشاپانگما که کوهنوردان طی کردند نامشخص است، زیرا تغییرات مختلفی وجود دارد.
امدادگران به رهبری مینگما جی، اجساد گوتو و میگمار شرپا را در محل پیدا کردند. دو نفر دیگر مفقود هستند. تعداد نامعلومی از کوهنوردان از جمله کامی ریتا شرپا، میترا بهادر تامانگ و کارما گیالزن شرپا نیز در این بهمن زخمی شدند.
شاهدان عینی به هیمالیان تایمز گفتند که «حداقل دو بهمن در مسیر صعود زمانی که دو زن کوهنورد آمریکایی به همراه راهنمایان خود به ارتفاع بالای ۷۸۰۰ متر رسیدند، به نفرات اصابت کرده است.
بیشتر کوهنوردان شرکت های Elite Exped و Imagine Nepal در ارتفاع 7600 متری به پایین بازگشتند.
متاسفانه هیچ نوع خدمات هلی کوپتری در تبت وجود ندارد و تمام تلاش های امداد و نجات باید از طریق زمینی انجام شود.
آنا گوتو و جینا ماری رزوسیدلو برای تبدیل شدن به اولین زن آمریکایی که صعود 14 قله 8000 متری را تکمیل می کند، در رقابت بودند. گوتو با EliteExped صعود می کرد. وی بدون هیچ تجربه قبلی در هیمالیا، در حال تلاش بود تا هر 14 قله را در مدت شش ماه صعود کند. شیشاپانگما آخرین کوه در لیست او به شمار می رفت.
جینا ماری رزوسیدلو که اهل نیویورک است، تابستان امسال هم قله گاشربروم و هم قله نانگاپاربات و سپس قله ماناسلو را صعود کرد. او نهایتا برای دو قله باقی مانده به تبت رفت. صعود به این قله ها برای وی چند سال طول کشیده بود و تنها امسال بود که شکل رقابت به خود گرفت.
وی در چند روز گذشته به قله چوآیو صعود کرد و درست مانند گوتو، صعود به شیشاپانگما آخرین قله وی محسوب می شد.
جینا ماری رزوسیدلو در اول اکتبر به قله چوآیو صعود کرد، در حالی که آنا گوتو سه روز بعد یعنی 4 اکتبر به قله رسید. او بلافاصله به شیشاپانگما رفت. گوتو در روز جمعه به همراه بقیه اعضای تیم های Elite Exped و Imagine Nepal برای صعود به قله شیشاپانگما در یک تلاش از بیس کمپ حرکت کردند. طبق گفته کوهنوردان جینا ماری قبلا به کمپ 2 رسیده بود.
ماریو ویلمو ایتالیایی که دو شب گذشته را در کمپ ۱ گذرانده بود، گفت: هوا در کوه به شدت سرد بوده و باد می وزید. او امروز پس از رسیدن به بیس کمپ گزارش داد: بادها در ارتفاع ۷۰۰۰ متری شدید بودند.
آب و هوای روزهای اخیر در دو طرف مرز تبت و نپال ناآرام بوده است، همانطور که توسط سیمون مورو در پوموری، تیم روسی در سمت جنوبی چوآیو، و عکس های قله چوآیو در ۴ اکتبر تایید شده است. برف تازه و به دنبال آن سرما و باد الگوی معمول این دوره بود. یک الگوی معمول که در تشکیل دال های بالقوه بهمن خیز نقش موثری دارد.