چگونه شنونده خوبی باشیم؟

توسط

مشتری داخل مغازهٔ فست فود شد و گفت: یک سیب زمینی بزرگ! می برم. صندوق دار پرسید: باهاش سیب زمینی هم می خورید؟ مشتری با تعجب گفت: من فقط سیب زمینی خواستم! می خواهید سایز بزرگشو ببرید؟ مشتری باز با تعجب گفت فکر می کنم همینو گفتم! صندوق دار گفت: می خورید یا می برید؟ و مشتری همچنان چپ چپ به او نگاه می کرد.

این داستان بر واقعیت امروز تأکید می کند. جابجایی هایی که در صدم ثانیه رخ می دهند نظیر بارگذاری صفحات وب، تراکنش های عابر بانک، سرویس پیام های کوتاه و … تأثیر زیادی بر میزان صبر و تمرکز مردم گذاشته است. به محض اینکه ایمیلی به اینباکس ما می رسد روند پاسخگویی آغاز می شود. پیشرفت علم و فنآوری های نوین به هیچ وجه بد نیست بلکه ضروری به نظر می رسد و تأثیرات مثبتی نیز داشته است. اما در عین حال قسمت اعظم وقت ما را می گیرد. وقتی که باید صرف فکر کردن، تصمیم گرفتن، برنامه ریزی و مهم تر از همه گوش دادن شود. عده ای حرف می زنند! برخی می شنوند! و تنها عدهٔ کمی گوش می دهند.

وقتی موضوع مورد بحث مورد علاقه مان است گوش کردن آسان تر می شود ولی گاهی به عنوان مثال در محل کار با دقت گوش کردن اهمیت می یابد حتی اگر به موضوع علاقه ای نداشته باشیم. گاهی افراد فقط منتظرند که حرف طرف مقابل تمام شود تا آن ها شروع به حرف زدن کنند. آن ها اصلا گوش نمی دهند بلکه تظاهر به گوش دادن می کنند. شنوندهٔ خوبی بودن بستگی مستقیم به میزان تمرکز دارد. آیا شما شنوندهٔ خوبی هستید؟

در ادامه چند تمرین پیشنهادی ارائه شده است تا موقعیت تان را در این زمینه بسنجید.

1. هدفونت را بگذار و آماده گوش دادن شو.
2. آهنگ مورد علاقه ات را آماده کن فقط سعی کن این آهنگ کمتر از 5 دقیقه باشد.
3. به تک تک کلمات شعر و تک تک ضرب های موسیقی توجه کن.

آیا به همهٔ کلمات تا آخر گوش دادی؟ یا بعد از دو سه خط غرق در افکار خودت شدی و همه چیز را فراموش کردی؟ تعداد بسیاری از مردم همین طورند آن ها حتی نمی توانند یک آهنگ سه دقیقه ای را به پایان برسانند. تمرین بالا را دوباره تکرار کن، اینبار به خودت قول بده که تا پایان قطعه حواست جمع باشد. جالبه که حتی وقتی حواست را جمع می کنی و سعی می کنی می بینی بعد از یک دقیقه افکارت پراکنده می شوند و تمرکزت را از دست می دهی. ولی مطمئن باش با تمرین می توانی تبدیل به یک شنوندهٔ خوب شوی.

شنوندگان خوب اغلب چه در کار و چه در روابط شخصی مدیران خوبی هستند. متون مربوط به یوگا اهمیت زیادی به مهارت درست گوش کردن می دهند. وقتی در حال حرف زدن هستید نیز به دقت گوش کنید تا آن چه می گویید برایتان واضح تر شود. با این کار از گفتن آن چه قصدش را ندارید دور می شوید و منظورتان را راحت تر منتقل خواهید کرد.

روزی مردی به بودا رسید و گفت می خواهم انسان باهوشی شوم. چگونه عملکردم را بهبود بخشم؟ چگونه می توانم روابطم را گسترش دهم و آن ها را به بهترین شکل حفظ کنم؟ بودا گفت بسیار ساده است. به دو چیز اهمیت بده:

1. وقتی دیگران صحبت می کنند با دقت به آن ها گوش بده!
2. با دقتی به مراتب بیشتر صحبت کن!

منبع: دگرش

4 نظر
  1. باران 11 سال قبل
    پاسخ

    امیدوارم با خوندن این مطلب از این به بعد شنونده خوبی باشم

  2. مینا 11 سال قبل
    پاسخ

    من خیلی شنونده خوبی هستم ولی الان یه مدتی هست که خسته شدم دلم می خواد با یکی حرف بزنم ولی تازه متوجه شدم آدمها تا پای منفعتشون وسط نباشه بهت دقت نمی کنن. دنیای مایوس کننده ای هست. مرصی از مطلبت. کاش همه مردم ایران به این مطلب دسترسی داشتن.
    ارادتمندت

  3. هاجر 11 سال قبل
    پاسخ

    سلام بزرگوار خوبی؟ والا همه ی اطرافیان معتقدن که من خوب گوش میدم یعنی شنونده ی خوبی هستم و نکته ی قابل توجه اینکه خیلی خیلی خوب حرف میزنم

  4. باران 11 سال قبل
    پاسخ

    چرا نظرارو سانسور میکنی؟

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید